Subota 30.05.2015.
14:26
Vestionline

Đoković nastavio pohod, Nadal na vidiku

Reuters
Siguran: Novak Đoković

Kokinakis je pao posle nešto manje od dva sata, a dobra vest jeste da srpski teniser nije imao nikakvih problema sa povredom kuka na koju se požalio tokom prethodnog meča.

Mlađani Australijanac igrao je veoma dobro ove sezone stigavši do 84. mesta na ATP list, a do duela sa Đokovićem stigao je posle senzacionalne pobede i preokreta protiv zemljaka Bernanrda Tomića. Gubio je 2:0, pa preokrenuo meč, ali mu to nije pomoglo protiv najboljeg na svetu. 

Ovo je bio njihov prvi međusobni susret, a Nole posle pobede ide na boljeg iz duela u kojem se sastaju Rišar Gaske i Kevin Anderson. 

Đoković se tokom meča često žalio na vetar i loše odluke, ali je u najbitnijim trenucima uspevao da odigra kvalitetno. Prvi put je oduzeo servis protivniku u petom gemu i onda bez ikakvih problema zadržao stečenu prednost. 

Brejkom je otvorio drugi deo igre iskoristivši jedinu priliku u tom setu. Protivniku nije dozvoljavao ni da se ponada, pa je posle dva identična seta imao 2:0. 

Najveća borba viđena je u trećem setu. Kokinakis je u četvrtom gemu servisima spasao čak četiri brejk prilike Novaka, ali je u sledećem gemu popustio, što je bilo dovoljno za brejk i siguran trijumf. 

Meč sa Rafaelom Nadalom je sve izvesniji...

2024 © - Vesti online