Petak 29.05.2015.
19:37
Tanjug

Oland i Merkel: Halo, Putine, gde je Minsk?

Reuters/RIA Novosti
Molim, šta kažeš Angela? Ništa ne čujem, Fransoa nam se umešao u vezu!

Oland i Merkel su, kako se navodi, razgovarali telefonom sa Putinom u ranim popodnevnim časovima i rekli mu da žele da vide konkretne rezultate četiri radne grupe koje se bave političkim, bezbednosnim, ekonomskim i humanitarnim pitanjima na istoku Ukrajine.

Sa druge strane, Kremlj je saopštio da je Putin izrazio zabrinutost zbog "učestalog granatiranja civilnih objekata od strane ukrajinskih snaga, što je dovelo do civilnih žrtava".

Lideri tri zemlje su razmenili mišljenje o potencijalnim dodatnim merama koje bi podržale krhko primirje, rekao je portparol Kremlja i dodao da je bilo reči i o budućim sastancima na visokom nivou radi podrške u implementaciji Minskog sporazuma.

Pariz takođe navodi Oland i Merkel takođe žele da vide napredak u poštovanju primirja i zabrani upotrebe teškog naoružanja, oslobađanju zarobljenika i obnavljanju ekonomskih veza između zone na istoku Ukrajine i ostatka zemlje.

U Parizu će 10. juna biti održan sastanak zvaničnika Franuckse, Nemačke, Ukrajine i Rusije na kojem će biti razmatran napredak u primeni Minskog sporazuma.

2024 © - Vesti online