Četvrtak 28.05.2015.
20:10
Tanjug

"Mali sam ja da bih govorio o Rusiji i Americi"

Tanjug/AP
Aleksandar Vučić: Moj zadatak je da obezbedim energetsku efikasnost zemlje

Podsetivši da 2019. Rusija prekida snadbevanje Evrope gasom preko Ukrajine i da od te godine Srbija neće imati obezbeđen gas iz pravca Mađarske, premijer je rekao:

- Kad 2019. godine Rusi prestanu da šalju gas preko Ukrajine, pitaću vas odakle da ga uzmemo.

Istakavši da je "mali" da bi govorio o Rusiji ili Americi, Vučić je rekao da svako treba da brine za sebe, te da je njegov posao da se stara o Srbiji.

- Hoću da neko ko dođe posle ima obezbeđene cevovode, interkonektore sa određenim zemljama, da možemo da imamo gas i da ga, ako je moguće, imamo i jeftinije nego danas i nego što nam neki nude - rekao je Vučić upitan da li spremnost za diversifikaciju gasa znači zaokret ka SAD.

Vučić je, na konferenciji za novinare posle sastanka sa nemačkim saveznim ministrom za ekonomsku saradnju i razvoj Gerdom Milerom, podsetio da već pet meseci govori da je Srbija spremna da razgovara o gasu sa više različitih strana.

- Naravno da smo za diverzifikaciju i da ćemo da pokušamo sa svih strana da dobijemo gas. Ako mogu da pomognu Rusi, hvala, ako mogu Amerikanci hvala, ko god može - hvala - rekao je Vučić, navodeći da je želja i posao svakog premijera da obezbedi energetsku efikasnost zemlje.

2024 © - Vesti online