Četvrtak 28.05.2015.
17:07
Vestionline

Kopaonik čeka ljubitelje mauntinbajka

Promo
Počela prijava za trku "Tri strane Kopaonika"

Oni koji žele prvi put da se okušaju u ovom adrenalinskom sportu moći će da se takmiče u "Hobi" katergorji, na stazi dugoj 18 kilometara, sa 1.330 metara visinske razlike. Za nešto spremnije tu je penjanje na dve strane Kopaonika u "Masters" kategoriji (42km, 3.800mnv). Najspremniji biciklisti takmičiće se u kategoriji "Elit" (72km, 3.500mnv), a rezultati sa ove trke bodovaće se za Kup Srbije, tako da osim rekreativno-takmičarskog "Tri strane Kopaonika" imaće i takmičarski karakter u vrhunskom MTB.

Takođe, novina u odnosu na premijernu trku je i "Relay" kategorija, odnosno štafeta. Tri takmičara osvajaće po jednu stranu Kopaonika, a izmena štafeta vršiće se na 1.918mnv.

Prijavljivanje je počeo, a vrši se putem linka www.nasvestrane.rs/tri-strane-kopaonika-2015.

"Tri strane Kopaonika" na programu je 2. avgusta, sa startom na Semeteškom jezeru. Dan ranije, 1. avgusta, biće održan veliki EXPO sajam opreme za biciklizam i sportove na otvorenom, ali i "Pasta party" za sve takmičare.

Sportsko udruženje "Na sve strane" osnovano je u novembru 2013. godine sa ciljem da se svest o bavljenju sportom i uživanjem u sportovima na otvorenom podigne na viši nivo. Iza sebe imamo veliki broj akcija, događaja i manifestacija, od kojih su mnoge humanitarnog karaktera.

Jedna od ekspedicija je "Anapurna 2014 - Biciklom po Himalajima". Tada smo se biciklima prešli Anapurna stazu i popeli se na 5.146m nadmorske visine. Rezultat ekspedicije bila je i "Putujuća izložba slika", a epilog akcija "Svi zajedno" zahvaljujući kojoj smo prodajom fotografija sakupili sredstva za jednu ugroženu porodicu iz Obrenovca. Ponosni smo što sa entuzijazmom i mladalačkom energijom pristupamo stvarima, a rezultat toga je veliki broj poklonika sporta i zdravog načina života koji nam se svakodnevno pridružuju.

2024 © - Vesti online