Sreda 04.11.2009.
20:32
Vestionline

U Pančevu petoro obolelih

"Kod jednog od njih je analizom u Institutu Torlak dokazano prisustvo virusa, a kod preostalih četovoro postoji klinička slika koja odgovara toj bolesti", rekao je direktor Zdravstvenog centra Milan Milić.

Milić je dodao da niko od njih nije imao temperaturu, i da će pacijent kod koga je potvrđen virus novog gripa tipa A H1N1 biti otpušten kući, jer je potpuno izlečen.

Iz pančevačkih škola i vrtića za sada nije prijavljen ni jedan slučaj obolevanja od novog gripa, ali se odsustva učenika prate, saopšteno je iz gradske uprave.

U školama nema pooštravanja mera u odnosu na ono što su propisali republički organi. Direktori pojedinih osnovnih i srednjih škola su, međutim, rekli da su preduzeli preventivne mere, poput zabrane okupljanja većih grupa učenika u slobodno vreme, kao i dodatnu edukaciju o merama zaštite.

U Osnovnoj školi "Miroslav Antić“ ekskurzije i rekreativna nastava odloženi su za proleće kada se očekuje da epidemija prođe, rekla je direktorka Dragana Krstić.

Iz gradske uprave Pančeva najavljena je podela plakata i letaka o novom gripu učenicima, kao i sastanci prosvetnih radnika sa epidemiolozima.
 

2024 © - Vesti online