Četvrtak 28.05.2015.
12:00
Lj. Mudrinić - Vesti - Foto: Lj. Mudrinić

Kolica stigla na pravu adresu

Lj. Mudrinić
Ko će ga sada stići: Dragan Radočaj

A svoju najveću želju da se samostalno prošeta do vršnjaka i da živi bez tuđe pomoći, ostvario je zahvaljujući veštim rukama stručnjaka iz banjalučkog preduzeće za izradu ortopedskih pomagala Orto plus i obećanju Udruženja Srba Rogaland "Ivo Andrić" iz Norveške da će donirati ovoj firmi sumu od 650 evra za kolica.

Ovaj simpatični i inteligentni mladić tu želju je dugo nosio u sebi, ali suma od 2.550 evra, koliko koštaju kolica na elektronski pogon, bila je za njega i njegovu porodicu neostvarljiva.

Ali, nečiji snovi se ipak ostvaruju, a Draganov san do realizacije doveli su Srbi iz Norveške. I pomoć je otišla zaista na pravu adresu.

- Kao da sam dobio nove noge na poklon. Napravljena su baš po mojim merama... To mi je bio najlepši dan kada sam ugledao parkirana kolica ispred kućnog ulaza. Sada samo smišljam gde ću da idem sa drugarima. Već sam vozio do prodavnice udaljene oko kilometar od moje kuće. Imam želju da odem i do grada, ali do Prijedora ima desetak kilometara, a to nije malo... - kaže Dragan, koji se zajedno sa roditeljima zahvaljuje nepoznatim ljudima iz Norveške.

Za Draganova kolica Fond zdravstvenog osiguranja izdvojio je 1.900 evra, a Draganovi roditelji su pozajmili 650 evra koji će im biti refundirani kada stigne uplata Udruženja Srba "Ivo Andrić".

"Hvala im svima od srca. Dragan je preporođen, ovo je krupna stvar za njega i veoma je srećan", poručuje majka Dragana, koja je i najčešće vozila svog sina u kolicima na ručni pogon.

Čestitke za jubilej

Verujemo da će se gotovo svih 120 članova Udruženja Srba "Ivo Andrić", sa sedištem u Stavangeru, naći 6. juna ove godine na obeležavanju dva jubileja: prvoj godišnjici svog postojanja i vrednog rada, kao i proslavi krsne slave Udruženja, Sv. srpskog kralja Vladimira. Proslava će proteći uz domaće specijalitete i pesmu. "Vesti" se pridružuju čestitkama.

A mi iz "Vesti" se nadamo da će ovaj poklon biti i razlog više da Dragan nastavi dalje školovanje, jer više nema prepreka na putu do škole.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.




 

2024 © - Vesti online