Sreda 27.05.2015.
21:19
D. Lj. J. - Vesti

Nije skandal nego greška

Tanjug/AP
Sledeće nedelja će se znati šta se tačno desilo sa makedonskim glasovima

- Mi nemamo dodirnih tačaka sa glasovima. Glasove dobijamo iz Nemačke, od "Digame" platforme za glasanje. Oni ih nama šalju. Odnosno, glasovi televoltinga idu direktno tamo, a mi im šaljemo glasove naše žiri komisije. Ukupne glasove, kao poene, dobijamo iz Nemačke, a potom ih kao finalne samo saopštavamo. Dobila sam meil iz EBU u kome piše da će iduće sedmice imati sastanak i da će nam saopštiti šta se zaista desilo. Znači, nisu uzeti u obzir glasovi makedonskog stručnog žirija, a koji su razlozi, obavestiće nas iduće nedelje - kaže Meri Popova.

Nakon završetka finala Evrovizije, EBU je objavio da su glasovi Makedonije i Crne Gore poništeni i da će se u obzir uzeti samo telefonsko glasanje.

Predsednik makedonskog žirija, muzički producent Antonio Dimitrievski kaže da je makedonski žiri glasao po propisu, u prisustvu notara, i da su glasove na vreme dostavili čoveku iz Makedonske televizije koji ih je trebao proslediti dalje. Gde su se i da li su se oni izgubili to niko ne zna.

Predstavnik Makedonije Danijel Kajmakovski nije ušao u finale i to je jedan od najlošijih plasmana Makedonije poslednjih 16 godina.

 

2024 © - Vesti online