Sreda 27.05.2015.
15:30
Tanjug

Dron za Ramu dobra šala, za Vučića politička provokacija

Tanjug/AP
Albanskom smešno, a srpskom premijeru nije do šale, bar kad je "velika Albanija" u pitanju

Predsednik Vlade Srbije Aleksansdar Vučić ponovio da se sa zastavom "velike Albanije" nije šaliti i da je to bila provokacija koja se, bez sumnje, loše odrazila na odnose dve države.

Premijer Vučić je rekao da je incident sa dronom u Beogradu pre šest meseci bio politički organizovan, a da zastava "velike Albanije" za Srbiju predstavlja politički incident.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare sa svojim domaćinom, albanskim premijerom Edijom Ramom, Vučić je rekao da se taj incident bez svake sumnje "vrlo loše odrazio" na odnose dveju država.

- Znam ime. Gospodin se zove Ismail, ne znam mu prezime. Radi se o osobi koja je došla iz Italije tri-četiri dana pre utakmice - rekao je Vučić.

Odgovarajući na komentar srpskog premijera o dronu i zastavi "velike Albanije", Rama je rekao da "velika Albanija" za Albance nije ni vizija, ni projekat, niti program.

Ne ostavlja, kaže, utisak na Albance kada se pojavi u bilo kom obliku i mestu, kao što je to bio slučaj u Beogoradu.

- Da smo videli zastsvu “velike Srbije“ smejali bismo se kao i čitav narod i ne bismo je ozbiljno shvatili - rekao je Rama istakavši da veruje da su obe strane izvukle pouku iz tog događaja.

Premijer Albanije Edi Rama je rekao da ne shvata zbog čega se Srbi ljute toliko u vezi sa tim.

- Velika Albanija nije ni naša vizija ni naš program. Ne razumem zbog čega se Srbija toliko ljuti u vezi te zastave na meču. Mi se ne bismo ljutili - rekao je Rama.

- To je bila politička poruka. Ne možete doneti zastavu Velike Albanije čisto radi šale * rekao je Vučić.

Rama je zaključio da je taj incident prevaziđen ovom uzvratnom posetom premijera Srbije, koja, rekao je, predstavlja znak zajedničke dobre volje da se ide napred i uverenja da, bez obzira na nesaglasja i nepodudaranja, imamo neograničenu mogućnost za uzajmno prijateljstvo.

2024 © - Vesti online