Utorak 26.05.2015.
21:59
Tanjug

Dakota: Pucnjava u robnoj kući, dvoje mrtvih

Fonet/EPA
Policija nije iznela mnogo detalja o pucnjavi: Zna se da je jedan od ubijenih napadač, ali ne i ko je on

Povređena osoba je prebačena u bolnicu sa ranama od vatrenog oružja koje nisu opasne po život u pucnjavi koja se dogodila jedan sat posle ponoći, po lokalnom vremenu.

- Ne verujemo da postoji bilo kakav dalji rizik po javnost - rekao je policijski poručnik Derik Zimel koji je naveo da je jedina osoba u prodavnici sa oružjem, u vreme napada, bio napadač, prenela je agencija AP.

Policija nije obezbedila informacije o napadaču ili žrtvama, mada je iz vazduhoplovne vojne baze Grand Forks koja se nalazi u istoimenom gradu gde se dogodila pucnjava saopšteno da je avijatičar učestvovao u pucnjavi, bez ulaženja u više detalje.

Očevidac koji je bio u prodavnici u vreme pucnjave, rekao je za američke medije da je čuo "male i kratke zvuke" neposredno pre nego što ga je policija zajedno sa drugim kupcima prebacila u sigurni deo prodavnice, gde su prošli pored trgovca Valmarta, koji je bio sav u krvi.

Portparol robne kuće Valmarta Brajan Nik naveo je u saopštenju da je oko 30 zaposlenih bilo u prodavnici u vreme pucnjave, ali ne i mnogo kupaca zbog noćnih sati kada se napad dogodio.

Policija vrši istragu o incidentu, navodi AP.

2024 © - Vesti online