Sreda 27.05.2015.
00:11
Srna

Istorijska poseta: Vučić u Tirani

Vlada Srbije
Sad Vučić otišao kod Rame

Vučić bi trebalo da u poslepodnevnim časovima doputuje u Tiranu, gde će mu biti priređen svečani doček, kao i prijem u Palati "Brigada".

Premijeri Srbije Vučić i Albanije Edi Rama imaće sastanak u četiri oka, nakon kojeg će uslediti sastanak delegacija dve vlade, a zatim će dvojica premijera održati zajedničku konferenciju za novinare.

Prema najavama, cilj posete je unapređenje krhkih bilateralnih odnosa dve zemlje, a očekuje se da će najvažnije teme razgovora biti infrastrukturni projekti - izgradnja autoputa od Niša do luke u Albaniji, kao i rekonstrukcija pruge preko Kosova i Metohije do Albanije.

Drugog dana posete Albaniji, premijer Srbije će učestvovati na prvom zasedanju Bečkog ekonomskog foruma.

Savetnik albanskog premijera Škeljzen Maljići rekao je da će Albanija učiniti sve da dvodnevna zvanična poseta premijera Srbije prođe bezbedno i bez incidenata.

Prema najavama medija, biće angažovan veliki broj policajaca i gardista, pripadnika službi bezbednosti, kao i Državne direkcije za borbu protiv terorizma.

Kontrolu iz vazduha obavljaće vojni helikopteri, a za saobraćaj će biti blokirana trasa puta kojom će se kretati premijer Srbije i njegova pratnja.

2024 © - Vesti online