Ponedeljak 25.05.2015.
21:56
Tanjug

Golubac dan kasnije: Situacija se stabilizuje, potrebno grivo i pumpe za vodu

Facebook/Jelena Ilić
Ovako su izgledale ulice Golupca u nedelju

Tu opštinu popodne je obišao ministar bez portfelja zadužen za vanredne situacije Velimir Ilić koji je na sastanku sa opštinskim rukovodstvom najavio pomoć vlade.

Načelnik opštinske uprave Vladica Buljubaša rekao je da je ministar Ilić najavio da će sutra izvestiti vladu o situaciji u Golupcu dodavši da su toj opštini najpotrebnije cisterne za pranje ulica od mumulja i blata, kao i nafta za mašine.

Buljubaša, koji je i član lokalnog Štaba za vanredne situacije, rekao je da su neophodne i dodatne pumpe za vodu kako bi se iz podrumskih prostorija što brže iscrpele sve količine.

Prema njegovim rečima, neophodan je i crep za popravku krova na vrtiću koji je plomio grad, kao i određene količine semenskog kukuruza jer je olujni vetar sa gradom naneo veliku štetu usevima.

- U Golupcu je večeras sve u redu, a sutra se nastavljaju radovi na čišćenju ulica i crpljenu voda iz podrumskih prostorija - rekao je on najavivši da će sutra tokom prepodneva biti održana još jedna sednica lookalnog Štaba za vanredne situacije .

                       

2024 © - Vesti online