Ponedeljak 25.05.2015.
15:33
Tanjug

Rama: Želimo bolju saradnju sa Srbijom (imaju oni svoje razloge)

Tanjug
Posle Beograda, sastaju se u Tirani: Rama i Vučić

- Mi želimo da poboljšamo saradnju sa Srbijom i da zajedno postignemo napredak na putu mira, saradnje i integracije u EU - rekao je Rama uoči posete srpskog premijera Aleksandra Vučića, ove sedmice, Tirani.

AFP ističe da će to biti prva zvanična poseta Albaniji jednog predsednika vlade Srbije. Vučić će u sredu razgovarati sa Ramom, a u četvrtak će govoriti na ekonomskom forumu u Tirani, na kome učestvuju lideri zemalja regiona.

Albanski premijer bio je u poseti Beogradu pre šest meseci, što je bila prva poseta jednog predsednika albanske vlade Srbiji u poslednjih 68 godina.

Direktor pres-službe albanskog premijera Endri Fuga izjavio je ranije da će Vučić doputovati u Tiranu u sredu u podne. Vučić i Rama će održati tet-a-tet sastanak nakon kojeg će uslediti i sastanak dve delegacije posle će dvojica premijera održati zajedničku konferenciju za novinare, prenela je albanska agencija ATA.

Prema rečima portparola albanske vlade, još uvek se čeka da protokol premijera Srbije potvrdi njegove susrete i sa drugim albanskim zvaničnicima kao što su predsednik države, predsednik skupštine ili gradonačelnik Tirane. Drugog dana posete Tirani premijer Srbije će učestvovati na prvom zasedanju Bečkog ekonomskog foruma najavljenog za 28. maj. Bečki ekonomski forum okupiće premijere nekoliko jadranskih i crnomorskih zemalja, prenosi ATA.  

2024 © - Vesti online