Subota 01.05.2010.
13:55
Tanjug

Čavez na Tviteru pokreće revoluciju!

"Evo i Fidel, pozivam vas da uđete na ovu mrežu da bismo slali i primali poruke. Sprovedimo revoluciju na svim poljima!", poruka je koju je Čavez stavio na Tviter tokom nedavne posete Karakasu bolivijskog predsednika Moralesa.


Čavez je takođe pozvao "sve revolucionare" da koriste ovu poznatu društvenu mrežu da bi unapredili "ideološku borbu" protiv zajedničkih neprijatelja, prenosi Ansa.


Predsednik Venecuele je pre nekoliko dana rešio da iskoristi ovu popularnu mrežu kako bi "kontrirao" opoziciji koja je na tom polju u velikoj prednosti.


Neverovatan uspeh koji su dobile njegove poruke - drugog dana je bilo preko 100.000 posetilaca Čavesove adrese - rasplamsao je pravu strast prema ovom načinu komuniciranja sa narodnim masama kod venecuelanskog predsednika, koji je rešio da postane pravi "kibernetski aktivista".


Pre nego što je postao redovan na Tviteru, Čaves je smatrao da ova mreža predstavlja "oružje kapitalista". Sada je, međutim, uveren da ona nije ni "kapitalistička, ni socijalistička, već neutralna", odnosno da njen karakter "zavisi od načina na koji se koristi".

2024 © - Vesti online