Subota 01.05.2010.
12:47

Crna Gora: Skupština traži izveštaj o Šariću

Predsednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić
 

"Kroz te izveštaje pratićemo dinamiku rešavanja slučaja `Šarić`, a ako ne bude rezultata, Uprava policije bi bila žrtva oštrih i direktnih ocena sadržanih u izveštaju parlamenta", rekao je Krivokapić.

On je ocenio da parlament mora da ima punu svest da uspešnost rada na "slučaju Šarić" delom predstavlja proveru i međunarodnog ugleda Crne Gore.

Krivokapić je dodao da je Socijaldemokratska partija (SDP) tražila saslušanja direktora Uprave policije Veselina Veljovića i Agencije za nacionalnu bezbednost Duška Markovića i predložila zaključak koji je Odbor za odbranu i bezbednost usvojio konsenzusom.

"Nametnuta je jasna obaveza da se otklone propusti i pripremi uspešan sudski slučaj. Isto tako SDP će u razumnom roku ispratiti akciju koja ima svoju složenost", rekao je Krivokapić za crnogorske medije.

Na pitanje koji je to razuman rok do kojeg će se čekati da se utvrdi konkretna odgovornost, predsednik parlamenta je rekao da su to izveštajni periodi i podsetio da u parlament dolaze izveštaji o radu tužilaštva, sudstva, ANB.

Darko Šarić iz Pljevalja našao se na crvenoj poternici Centralnog biroa Interpola iz Beograda zbog sumnje da je organizovao krijumčarenje više od dve tone kokaina iz Južne Amerike u Evropu. Od tada, u Crnoj Gori, prvenstveno u njegovim rodnim Pljevljima, ne prestaju policijske potrage, koje do sada nisu dale rezultata.

2024 © - Vesti online