Ponedeljak 25.05.2015.
10:55 >> 13:15h
Tanjug

Bramerc u Beogradu: Pohvalio rad našeg MUP-a

Tanjug
Bramerc se prvo video sa Vučićem

Bramerc boravi u dvodnevnoj poseti Srbiji u okviru priprema za izveštaj koji će podneti Savetu bezbednosti UN početkom juna.

Kako je najavljeno iz Haškog tribunala, tužilac će razgovarati i sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, ministrom pravde Nikolom Selakovićem, tužiocem za ratne zločine Vladimirom Vukčevićem, kao i predstavnicima međunarodne zajednice.

Bramercova poseta pada u trenutku kada Žalbeno veće Tribunala očekuje da lider SRS Vojislav Šešelj 26. maja bude vraćen u Haški sud.

S tim u vezi, premijer Srbije je juče rekao da Srbija ne može lidera radikala Vojislava Šešelja da vrati u Haški tribunal, a da se prethodno ne ispoštuju sve procedure.

Bramerc pohvalio Službu za otkrivanje ratnih zločina MUP-a

Tokom prijema u MUP-u, ministar Nebojša Stefanović i Bramerc su ocenili da je saradnja tog resora i Međunarodnog krivičnog suda za bivšu Jugoslaviju izuzetno dobra. 

- Stefanović je Bramerca upoznao o aktivnostima koje to ministarstvo preduzima na ispunjavanju obaveza iz Poglavlja 24 i dodao da će MUP nastaviti rad sa rezidualnim mehanizmom, koji je pravni naslednik Haškog tribunala, saopstio je Biro MUP-a za saradnju s medijima.

Bramerc je, kako se navodi, pružio je podršku Srbiji na putu evropskih integracija.

2024 © - Vesti online