Ponedeljak 25.05.2015.
05:18
O. Ikodinović - Vesti

I NATO pere ruke od Ukrajine

Reuters
Filip Bridlav demantuje Ukrajinu

Time je demantovao tvrdnju ukrajinskog predsednika Saveta za nacionalnu bezbednost Aleksandra Turčinova da će Kijev uskoro da se upusti u pregovore o razmeštanju američkog protivraketnog sistema na svojoj teritoriji.

To je već drugi šamar režimu u Kijevu koji nastoji da se kandiduje za članstvo u NATO, pošto je nemačka kancelarka Angela Merkel na samitu programa Istočno partnerstvo u Rigi poručila pre svega Ukrajini i Gruziji da nema ništa od njihovog učlanjenja u EU.

Predstavnik Rusije Oleg Belavenjcev rekao je da nema svrhe da Rusija premešta nuklearni arsenal na Krim, jer ima dovoljno oružja da dopre do neprijatelja gde god da se nalazi. On je, ipak, istakao da će Krim biti zona bez nuklearnog oružja.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov, međutim, upozorio je da će Rusija preduzeti potrebne mere ukoliko u Ukrajini budu instalirani raketni sistemi američke vojske. Ruski analitičari ocenjuju da je režimu u Kijevu potreban imidž Rusije kao agresora kako bi prekinuli pregovore Moskve i Zapada, pa i po cenu obnavljanja građanskog rata na Donbasu.

2024 © - Vesti online