Nedelja 24.05.2015.
14:01
Tanjug

Nestaje još jedna kultna knjižara u Beogradu

Fonet
Ljubitelji knjiga nove naslove će uskoro morati da traže po tržnim centrima. Knjige će prelistavati dok u pozadini "gruva" muzika sa ozvučenja umesto u miru gradskih knjižara koje mirišu na drvene police, stari papir i kulturu taloženu decenijama

Knjižara "Danilo Kiš" na Terazijama 26, bila je skoro šest decenija mesto gde su se mnogi ljubitelji knjige, ali i pisci osećali kao kod kuće, pa su redovni posetioci bili Ivo Andrić, Branko Ćopić, Duddan Baranin, filozof Branislav Petronijević... a, naravno, i Danilo Kiš.

Rasprodaja izdanja "Prosvete" i drugih izdavača počela je u petak, 22. maja, a trajaće do 1. juna. Cene su snižene od 30 do čak 80 posto.

IP "Prosveta" ostaje bez svoje kultne knjižare baš u godini u kojoj je obeleženo osam decenija od rođenja velikog pisca Danila Kiša, a ljubitelji knjige ostaju bez još jednog omiljenog književnog kutka u srcu Beograda.

Gubitak knjižare na Terazijama će pogoditi IP "Prosveta" koje trenutno čeka na svoju drugu privatizaciju. Prodaja je najpre trebalo da se završi ovog proleća, ali je rok odložen do kraja godine.

2024 © - Vesti online