Nedelja 24.05.2015.
10:26
Tanjug

Kari prizemljio "rakete"

Reuters
Odigrao simultanku u Teksasu: Stefan Kari

Sve dileme oko pobednika duela u Hjustonu rešene su već do poluvremena na koje je Golden Stejt otišao sa "viškom" od 25 poena (62:37). Timu iz Ouklenda sada nedostaje još samo jedna pobeda kako bi "overio" titulu prvaka Konferencije i, u isto vreme, plasirao se u veliko finale plej ofa NBA lige u kojem će za protivnika imati prvaka Istoka.

 Do novog trijumfa protiv Hjustona "ratnike" je opet predvodio Stefon Kari. Najbolji igrač ligaškog dela šampionata (MVP) održao je šuterski čas u Tojota centru ubacivši suparniku 40 koševa, od čega čak sedam "trojki" iz svega devet pokušaja. Od deset slobodnih bacanja pogodio je devet, a najslabiji procenat imao je u šutu za dva poena u kojem je bio precizan pet puta iz deset pokušaja. Nesvakidašnje izdanje Kari je oplemenio sa sedam skokova i pet asistencija.

Rano dobijen meč protiv Hjustona omogućio je Stivu Keru, treneru "ratnika" da u igru ubaci svih 13 igrača koliko ih je bilo u protokolu. Samo trojica od njih nisu se upisali u listu strelaca, a uz Karija zapažene role imali su Klej Tompson, Drejmond Grin i Endrju Bogut. Tompson i Grin ubacili su po 17 koševa, pri čemu je Grin imao i 13 uhvaćenih lopti, dok je Bogut utakmicu završio sa 12 poena i istim brojem skokova. U poraženom timu najefikasniji je bio Džejms Harden sa 17 koševa, ali je najveći indeks imao Dvajt Hauart koji je, uz 14 poena imao i 14 uhvaćenih lopti.

Naredna utakmica, takođe u Hjustonu, igraće se u noći između ponedeljka i utorka.

2024 © - Vesti online