Petak 22.05.2015.
12:06
Tanjug

Misica pred sudom zbog pesmice o Erdoganu

tarafsizbolge.com
Merve, nekada misica a sada inženjer i pisac, uklonila je pesmicu pošto su je prijatelji upozorili. Međutim, predsednikovi ljudi su je već videli

Sud smatra da je kolumna turskog novinara, objavljene prošle godine u dnevniku "Hurijet" bila "napad na lična prava Erdogana" i odredio direktorki dnevnika i novinaru Jilmazu novčanu kaznu u iznosu od 20.000 turskih lira (7.760 dolara) na ime odštete Erdoganu, čiji su advokati tražili pet puta veću sumu u parničnom postupku.

Tokom izricanja novčane kazne nije navedena "priroda kolumne" Jilmaza od 25. avgusta 2014. u kojoj se pojavljuju teške optužbe za korupciju protiv Erdogana, dve nedelje posle njegove pobede na predsedničkim izborima.

Bivša misica Turske optužena je za vređanje Erdogana, objavio je na svom sajtu list "Radikal". Erdoganov pravni tim optužio je Bujuksarač (26) za satiričnu pesmu koji je postavila na svojoj stranici Instagrama.

Misica nije bila u sudnici i nju je pred sudom zastupao njen advokat koji je rekao da će priložiti izveštaj lekara da joj nije dobro. Ukoliko bude proglašena krivom mogla bi da se suoči sa do dve godine zatvora prenela je francuska agencija.

2024 © - Vesti online