Petak 22.05.2015.
10:20
Tanjug

"Brada" tragičar, Golden Stejt vodi 2:0

Reuters
Stefan Kari i Klej Tompson uspeli su da zaustave Džejmsa Hardena u prelomnim trenucima meča

Najbolji igrač Hjustona Džejms Harden izgubio je loptu u poslednjim trenucima susreta i postao tragičar meča u kojem je, činilo se bar, uloga junaka nije mogla da mu izmakne. Harden je radio sve što jedan trener može da poželi.

Pogađao kad je trebalo, asistirao svaki put kada bi video da je saigrač u boljoj poziciji, hvatao loptu kada to centri nisu bili u mogućnosti i na kraju došao do sjajne statistike: 38 koševa, deset skokova i devet asistencija. Dovoljno da izraste u najkorisnijeg aktera utakmice (MVP) da ne beše te izgubljene lopte u samoj završnici.

Ovako, svi u Hjustonu pamtiće propuštenu priliku za brejk, dok će Golden Stejt slaviti Stefona Karija koji je sa 33 poena bio najefikasniji u pobedničkom timu. Uz Karija zapaženu rolu među "ratnicima" imao je australijski reprezentativac Enđu Bogut čji je učinak na kraju meča iznosio 14 koševa, osam skokova, četiri asistencije i čak pet "rampi". Naredne dve utakmice u finalnoj seriji Zapada igraće se u Hjustonu, a prva od njih već u noći između subote i nedelje.

2024 © - Vesti online