Četvrtak 21.05.2015.
21:26
Tanjug

Kako je Rokfeler proslavio 100. rođendan?

imgbuddy.com
Široko: David Rokfeler

Najstariji član klana Rokfeler i bivši šef banke Čejs Menhetn, unuk naftnog tajkuna Džona Rokfelera, transfer porodičnog imanja opisao je kao "poklon svim stanovnicima Mejna".

- Ova veličanstvena država i njeni predivni stanovnici čine integralni deo istorije moje porodice. Nadam se da će stanovništvo zauvek moći da uživa u ovom parčetu zemlje - istakao je u svom saopštenju vremešni milijarder koji će 12. juna proslaviti 100. rođendan.

Zemlja će biti predata na upravljanje neprofitnoj organizaciji koja se bavi održavanjem nekoliko rezervata i parkova koji predstavljaju glavnu turističku atrakciju ovog kraja.

Rokfelerova ćerka Niva Rokfeler Goldvin izjavila je da očeva donacija predviđa da poklonjena zemlja bude korišćena za razne sportske aktivnosti poput trekinga i jahanja.

Dejvidu Rokfeleru je nedavno po šesti put presađeno srce. Transplantacija, koju je izveo vrhunski tim hirurga, obavljena je na Rokfelerovom imanju u Njujorku.

Na pitanje čemu može da zahvali na dugovečnosti (osim vrhunskim hirurzima), Rokefeler je rekao da voli život.

- Živite jednostavno, igrajte se sa decom, uživajte u onome što imate, provodite vreme s odanim prijateljima - savetovao je milijarder.

2024 © - Vesti online