Petak 22.05.2015.
12:00
K. Krstić Tadić - Vesti - Foto: Vesti

Dela prijatelja srpskog naroda

Dobrota govori osmehom: Deo članova HO "Radosti moja"

"O Srbi i njegovim mukama smo saznali iz novina, kao i o mnogim ljudima kojima je pomoć potrebna. Donacije primamo od prijatelja i članova i pomažemo koliko možemo", istakao je Dragan Milaković jedan od članova. Dosad su učestvovali u preko sto akcija, držeći se devize da malo dobrote prema čoveku vredi više nego silna ljubav prema čovečanstvu.

Mnoge adrese nevoljnika prikupljaju preko novina, a neke dobijaju i od sveštenika Srpske pravoslavne crkve, posebno od monaha sa Kosova i Metohije. Zato su i u više navrata obradovali mnoge porodice na Kosmetu neophodnim nameštajem, belom tehnikom, garderobom, higijenskim artiklima... i o svemu tome obavestili svoje donatore.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

O nekim njihovim akcijama "Vesti" su pisale, a sada će novinari Humanitarnog mosta lično predati dve donacije: 250 evra za pastira iz Kozjeg Dola i 250 evra za samohranog oca troje dece Đorđa Stanisavljeva iz Zrenjanina. Pored humanitarnog, ovi plemeniti ljudi se bave i kulturnim radom a celokupan prihod se koristi za pomoć novim osobama.

Samo u prethodnoj godini organizovali su prezentacije filmova Borisa Malagurskog "Beograd" i "Težina lanaca 2" kao i fantastičan koncert etno muzike braće Teofilovića. "Dobrotvorna pomoć je zajedničko delo svih nas. Nastavimo ovim putem da budemo dobar primer - dobročinstva i istinske zajednice" pozvala je potpredsednica Sanja Dir Dragičević i ostale zemljake da im se pridruže.

Oni znaju šta će raditi i već sutra: u narednom periodu jedna humanitarna pomoć će otići u Ukrajinu kako bi bar malo pomogli i tamošnjem narodu koji strada, čime bi se odužili svojim prijateljima iz Rusije i Ukrajine koji su učestvovali u nekim od njihovih akcija, pomažući srpskom rodu. Kao jedna od velikih akcija planirano je i slanje paketića za srpsku decu na Kosmetu, u saradnji sa monasima Visokih Dečana i srpskim društvima.

"Vesti" se zahvaljuju na prilozima članova Radosti moja.

Na pravom putu

HO Radosti moja registrovana je u Štutgartu, ali su njeni članovi iz više gradova u Baden-Virtembergu i jedan iz Minhena (u Bavarskoj). Iz godine u godinu interesovanje za rad i aktivnosti članova ove zajednice raste, što njima jasno pokazuje da su na pravom putu. Od prvog dana i članovima i upravi je glavni cilj bio i ostao da pomažu svoj narod ma gde god se nalazio, ali i da sve mogu da pogledaju u oči i da kažu - gde je svaki evro otišao. Radosti moja je jedna od retkih koja javno ističe ko je koliko sredstava dao i za šta je svaki cent upotrebljen. Svojim donacijama obradovali su Narodnu kuhinju Majka devet Jugovića u Gračanici, monahe u Visokim Dečanima, monahinje u Đakovci, članove Narodne kuhinje Crvenog krsta u Lučanima, najugroženije porodice na Baniji, slepe sestre Jovanović, decu iz SOS sela u Kraljevu, mališane Doma Rada Vranješević u Banjaluci, Dom omladine u Gračanica na Kosovu i Metohiji... Dodatne informacije se mogu naći na internet stranici: www.radostimoja.com

"Vesti" na licu mesta

I "Vesti" su objavile reportažu o Đorđu Stanisavljevu iz Zrenjanina koji sam podiže troje dece. On je nezaposlen i sa jednogodišnjim bliznakinjama i dvogodišnjim sinom, koje je ostavila majka, živi u teškim uslovima. Sin Stefan je rastao u mraku, koliko vremena su bili bez struje. Komšije i žitelji Srbije pomažu ovom samohranom ocu kojem će novinar "Vesti" lično predati prilog od 250 evra i videti da li se njihov život od decembra prošle godine promenio bar malo nabolje.

2024 © - Vesti online