Četvrtak 21.05.2015.
14:27
mozzartsport.com

Ništa od Kosana: Trond Solid prvi pik Terzića za trenera Zvezde

Tanjug/AP
Iz dana u Olimpijakosu: Brazilac Rivaldo se šali dok Trond Solid vodi trening

Prvi pik Crvene zvezde je trenutno Trond Solid, poznati norveški trener koji je, između ostalog, radio u Olimpijakosu. Reč je o stručnjaku koji od 2013. nema angažman, a posle razlaza sa Atinjanima radio je u Gentu, Al Ahliju i belgijskom Lirsu. Ukupno je osvojio 13 trofeja, doduše, poslednji još 2009. sa Herenvenom (Kup Holandije).

- Razgovaraćemo o toj temi - bilo je sve što je na tu temu imao da kaže generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

U slučaju da Solid zaduži trenerku Crvene zvezde bio bi to riskantan potez aktuelnog rukovodstva. I pored zavidnog minulog rada, Norvežanin je odavno van velikih fudbalskih dešavanja. Poslednji klub koji je trenirao bio je turski Elazig, sa kojim nije beležio uspehe, međutim, jasno je da na ovdašnjem tržitu crveno-beli nemaju veliki izbor.

Miodrag Grof Božović nije bio previšen zainteresovan, dok je na dolazak Milorada Kosanovića spuštena rampa u poslednjem trenutku. Prvi strani stručnjak u istoriji Zvezde,Valter Zenga predstavljao je bingo, Zdenjek Zeman i Sa Pinto su bili neuspešne avanture, a sad je izgleda došlo vreme da Norvežani uče fudbalu Srbe.

2024 © - Vesti online