Četvrtak 21.05.2015.
14:03
Vreme, Tanjug

Gašić članovima porodice delio novac iz gradskog budžeta?

Tanjug
"Muljao" dok je bio gradonačelnik Kruševca?

Postupak se vodi zbog tvrdnji da je Gašić kao gradonačelnik Kruševca odobravao novac iz gradskog budžeta medijskim preduzećima u vlasništvu članova svoje porodice.

Prema podacima Agencije za privredne registre, Gašići imaju dve reklamne agencije, jednu firmu za proizvodnju televizijskog programa i tri televizije, preneo je nedeljnik "Vreme".

Prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije sukob interesa je kada funkcioner ima privatni interes koji može da utiče na "postupanje funkcionera u vršenju javne funkcije, odnosno službene delatnosri na način koji ugrožava javni interes".

Zakon dalje navodi da se javni interes ne sme podrediti privatnom interesu, koji je definisan kao bilo kakva korist za funkcionera ili povezano lice.

Nedeljnik podseća da je Savet za borbu protiv korupcije nedavno objavio izveštaj o vlasničkoj strukturi i kontroli medija koji, između ostalog, pokazuje da njegova Televizija Plus, zbog višegodišnje blokade računa, posluje preko firme njegove žene.

Vučić: Važno da se ispitaju optužbe protiv Gašića

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su optužbe protiv ministra odbrane Bratislava Gašića zbog sukoba interesa veoma ozbiljne i da je važno da budu ispitane.

- Što se tiče optužbi, one su vrlo ozbiljne i to bi trebalo da se sagleda - rekao je Vučić novinarima na pitanje kako komentariše navode nedeljnika "Vreme" da je Gašić, kao gradonačelnik Kruševca, odobravao novac iz gradskog budžeta medijskim preduzećima u vlasništvu svoje porodice.

Upitan šta će se desiti ako se utvrdi da su navodi u vezi sa ministrom odbrane tačni, Vučić je rekao da će svako snositi odgovornost.

2024 © - Vesti online