Četvrtak 21.05.2015.
11:32
Vestionline, Naše Novine

Selektor Srbije "objavio rat" Federeru: Ako doguraš do druge sedmice na RG...

Tanjug
Stao u odbranu miljenika nacije Novaka Đokovića: Bogdan Obradović

Uostalom, selektor naše Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović jasno je poručio da mu se ne sviđa odnos Švajcarca prema Novaku i trend po kome mnogi bivši asovi ne vide
Đokovića kao pobednika u Bulonjskoj šumi, već prednost daju Nadalu, a sve zbog skora Španca od 66 pobeda i samo jednog poraza u Parizu.

- Zaista ne bih da pokrećem negativni talas, ali moram da kažem da je Federer dokazao ko je i šta je kad se njegova žena posvađala nasred meča sa njegovim prijateljem Stenom Vavrinkom. Novak je uvek savršeno reagovao na sve, jer nikada nikome nije odgovorio na provokacije i uvek je poštovao Federera, i kad je bio treći i sada kad je prvi - poručio je Obradović.

Rolan Garos počinje u nedelju i u njega Đoković ulazi kao prvi favorit s obzirom na to da je ove sezone osvojio Australijan open i čak četiri Mastersa, dok Federer na takmičenje u Parizu dolazi tek sa tri manje značajne titule u 2015. (Brizbejn, Dubai i Istanbul), od čega je samo u Turskoj trijumfovao na šljaci. A nije jedini koji je kritikovao Srbina.

- Videćemo ko će od tih koji su svašta pričali i mislili dogurati do druge nedelje na ovom Grend slemu. Nole ima sve šanse da pokori Pariz. Privlegovan je kao prvi na svetu, svi reflektori će biti uprti u njega, a ostali će biti u senci.

Bogdanu Obradoviću smeta odnos nekadašnjih asova belog sporta prema Novaku Đokoviću, kao i nipodaštavanje na koje nailazi u svetu.

- Osim Federera i njegovih glasnogovornika Martine Navratilove i Matsa Vilandera možemo uzeti za primer i televiziju Eurosport, koja ne ističe preterano Novaka i kad je najbolji. Zapadne države imaju na neki način strah od nas iz manjih država, jer i mi možemo da budemo uspešni i najbolji u nečemu. Novak dolazi iz države gde su emocije, lepa reč i osmeh najbitniji, a ne dolari i evri - dopunio je selektor Srbije.

2024 © - Vesti online