Četvrtak 21.05.2015.
10:40
Vestionline, blic.rs

Đoković: Bilo bi mi bolje da ne igram protiv Nadala

Tanjug/AP
Ne bi voleo da sretne u Parizu Rafaela Nadala: Novak Đoković 

Rafa je, kako podseća agencija "AFP", ove godine osvojio samo jedan turnir (Buenos Ajres) na svojoj omiljenoj podlozi, šljaci. U 2015. godini dvaput je izgubio od Italijana Fabija Fonjinija, a i od Novaka i Endija Mareja. Na nedavno okončanom Mastersu u Rimu, u četvrtfinalu ga je eliminisao Stanislas Vavrinka, a na turniru pre toga, u Madridu, savladao ga je Endi Marej. Otuda svi oni glasovi koji ga otpisuju.

- Ove godine stvari (sa njegovim rezultatim) stoje prilično drugačije i biće zanimljivo videti kako će odgovoriti na Rolan Garosu, turniru na kome je bio najuspešniji u svojoj karijeri - rekao je nedavno Đoković.

Federer, sa druge strane, ističe da ni ne pomišlja da nekoga drugog nazove favoritom na Otvorenom prvenstvu Francuske na kome Rafa juri desetu titulu.

- Možete ovime što ću vam reći da budete šokirani, ali i mi (teniseri) ponekad sumnjamo u sebe. Svako ko vam kaže drugačije laže. Ali, taj čovek (Nadal) je jedan jedini put izgubio u Parizu za deset godina i nema šanse da ga izostavite iz priče na temu ko je favorit - kaže švajcarski teniser, koji se osvrnuo i na potencijalni okršaj Nadala i Đokovića:

- To će biti meč u pet setova. Svi znamo koliko je spreman Rafa, fizički i psihički. On je prvi favorit, bar za mene... Na kraju krajeva, reketi će sve reći.

Nadal ne govori mnogo na temu da li spada u "otpisane".

- Nemam predstavu šta će se destiti na Rolan Garosu. Ali, znam da ću da se borim - poručuje Rafa.

Što se Đokovića tiče, i on ima prilično jasan stav:

- Nikada nisam pobedio Nadala na Rolan Garosu (porazi 2006, 2007, 2008, 2012, 2013. i 2014), pa ako bih došao u šansu da igram sa nekim drugim to bi zaista bilo bolje, iskreno - rekao je pomalo u šaljivom tonu Đoković, ali imajući u vidu Rafin nestvaran niz uspeha u Parizu, u iskrenost uopšte ne treba sumnjati, jer bi se izbegavanju jednog takvog susreta radovao svaki teniser koji se ne zove Rafael Nadal.

Jedna bitna stvar koja razlikuje "sve ostale" i Đokovića u ovom slučaju je da Nole ne dolazi u Pariz da bi izbegao Nadala, već da bi osvojio Rolan Garos.

2024 © - Vesti online