Sreda 20.05.2015.
21:12
24sata.rs

Nemate pojma o muvanju? Niste jedini!

kakopedija.com
Ovo JESTE jasan znak da mu se sviđate

Flertovanje je jedna od osnovnih ljudskih aktivnosti, tako da biste mislili da smo do sada ovladali njime. Ne, nismo čak ni blizu tome.

Ni muškarci nisu bolji. Oni flertovanje prepoznaju u 36 odsto situacija. Ovo može značiti samo dve stvari – ili nismo jako dobri u tome, ili druga osoba pojma nema o muvanju.

Ispada da je odgovor zapravo kombinacija ove dve stvari, tvrdi Džefri Hol sa Kanzas univerziteta. On je pratio svakodnevne situacije, poput sastanka u kafiću ili ponašanja na poslu. U pitanju su lokacije na kojima se većina bračnih parova upoznalo, ako izuzmemo 9 odsto njih koji su se upoznali u klubu.

Hol je upario 53 muška i 52 ženska studenta i ostavio ih u sobi nakon što im je rekao da međusobno ćaskaju. Nakon toga, oni su pokušali da otkriju da li je druga osoba flertovala sa njima.

Iako muškarci nisu preterano dobri detektivi za flert, žene su još gore.

Možda su baš zbog toga žene znatno transparentnije kada je pokazivanje naklonosti u pitanju. One su svakodnevno izložene neželjenom udvaranju, pa kada naiđu na nekoga ko im se zaista sviđa, one to žele i da jasno pokažu.

Jedna od ključnih problema leži i u činjenici da flertovanje danas u velikoj meri podseća i na svakodnevno prijateljsko ćaskanje.

Jasni signali!

Sa druge strane, ipak postoje neki jasni signali koji nedvosmisleno pokazuju da neko flertuje, poput stajanja preblizu, direktnog kontakta očima ili dodirivanjem.

2024 © - Vesti online