Sreda 20.05.2015.
16:20
Tanjug

Marina Abramović besna na Džej Zija: Iskoristio me je!

vine.co
Marina je ispoštovala svoj deo dogovora...za razliku od Bijonsinog muža

Abramović i Džej Zi zajedno su radili na video spotu "Picaso Baby: A Performance Art Film" tokom kojeg je Džej Zi šest sati repovao u njujorškoj galeriji Pejs u društvu Abramovićeve.

Džej Zijev video je inspirisan njenim nastupom "Umetnik je sadašnjost" kada je sedela nepokretno u tišini na stolici 736 sati u Muzeju moderne umetnosti u Njujorku.

Abramović je u intervjuu listu "Spike" rekla zašto je "besna" na repera.

- Veoma sam besna. Jedini uslov bio je da pomogne mom Institutu što na kraju nije uradio! Došao je kod mene i dala sam mu celu prezentaciju i rekla mu da mi je potrebna pomoć u izgradnji Instituta. A on me je potpuno iskoristio. I to nije fer - ispričala je Abramović.

Iako ne žali zbog odluke da Džej Ziju dozvoli da adaptira njen rad, Abramović naglašava da više ne namerava da ulazi u slične saradnje.

- Na kraju je to bila jednosmerna transakcija. Nikada to neću uraditi. Nikada. bila sam veoma naivna. Sve mi je to bilo novo i nisam imala pojma da će se ovo dogoditi. To je okrutno. Kloniću se toga - ispričala je Abramović.

Za razliku od Džej Zija, njena saradnja sa Lejdi Gagom je protekla u najboljem redu, jer je pevačica sa 45 miliona sledbenika dovela mnogo mlade publike.

2024 © - Vesti online