Sreda 20.05.2015.
14:39
blic.rs

Pljačku veka nisu izveli Pink Panteri već otac i sin, trgovci polovnim automobilima!

Met polica
"Svestrani trgovci" napravili rupu u armiranom betonu

Skotland Jard je uhapsio Brajana Ridera i njegovog sina, koga zovu Pol, jutros oko 10.30 h, u jednoj od 12 koordinisanih akcija u Londonu i Kentu. Osim njih su uhapšena još sedmorica muškaraca starih između 43 i 74 godine i saslušani su u policijskoj stanici u Londonu.

Policija je saopštila da je u akcijama u Dartfordu, Enfildu, istočnom i severnom Londonu zaplenjena “značajna količina veoma vredne imovine”.Otac i sin Rider imaju preduzeće za trgovinu polovnim automobilima “Pentajer kars” u Dartfordu.

Otac i sin Rider imaju preduzeće za trgovinu polovnim automobilima “Pentajer kars” u Dartfordu.

Kevin Votson (56) posmatrao je hapšenje iz svog stana.

- Nešto posle pola deset ujutro pojavila su se tri policijska kombija. Bilo je 20 ili više policajaca. Opkolili su kuću, upali unutra i viknuli: ‘Policija, policija!” - kaže on.

Prema njegovim rečima, sve prošlo bez borbe.

- Oko pola sata kasnije izveli su mlađeg tipa sa lisicama na rukama i smestili ga u jedan kombi. Petnaest minuta kasnije izveli su starijeg tipa, koji je očigledno imao zdravstvenih problema, jer se držao sa grudi.

Hapšenja su usledila nakon što se Skotland jard našao u nezgodnoj situaciji, jer su inspektori morali da priznaju da nisu reagovali na alarm koji se oglasio tokom pljačke.

- U trenutku kada nas porede sa ‘Kistonskim policajcima’, uveravam vas da su ti detektivi, u skladu s tradicijom Skotland jarda, dali sve od sebe da zadovolje pravdu žrtava ovog hladnokrvnog zločina - rekao je policijski komandir Piter Spindler.

2024 © - Vesti online