Sreda 20.05.2015.
13:03
Tanjug

HR opština prijavila goste zbog navodnog veličanja Draže

Tanjug
"Mnogo su galamili i uzvikivali 'Živeo Draža Mihailović' "

Time su, kako piše u prijavi, gosti hotela u Baškom Polju, studenti kineziologije (fakulteta za fizičku kulturu) iz regije, "prekoračili dozu veselja", prenosi Slobodna Dalmacija.

Između ostalog, navodi se da su gosti uzvikivali "Živeo Draža Mihailović", četničkom vođi koga je u četvrtak rehabilitovalo pravosuđe u Srbiji, stoji u opštinskoj prijavi.

List piše da se u bivšem vojnom odmaralištu, hotelu Alan u Baškom Polju, održavao susret 200 studenata kinezioloških studija s područja regije- iz Zagreba, Ljubljane, Mostara, Banja Luke, Beograda i Niša.

Međutim, direktor objekta u Baškom Polju Igor Uršić, kao i organizator manifestacije Tomislav Paripović, optužbe u potpunosti odbacuju  i ističu da bi, da je bilo nereda, neko od dežurnih radnika ili iz službe bezbednosti to  prijavio i pozvao policiju.

- Nije bilo nikakvog veličanja Draže, a kroz sve dane druženja nije se dogodio nikakav nacionalistički ispad. Svi smo se na susretu kineziologa dan i noć družili, organizovali sportska takmičenja i bili pohvaljeni od fakulteta i profesora. Upravo smo bili ponosni što su nam dani u Baškom Polju protekli bez ijednog izgreda - rekao je Paripović, organizator u ime Kineziološkog fakulteta u Zagrebu.

I Uršić ističe da su se "mladi uobičajeno veselili", da nikom nisu smetali jer je hotel izolovan a da je "šteta koju su studenti počinili uobičajena - jedan prozor, neka stolica, luster...što u ugostiteljstvu nije ništa novo".

2024 © - Vesti online