Petak 30.04.2010.
16:02
Tanjug

Indijci ili Kiprani kupuju "Galeniku"?

 

Indijska kompanija "Surya Pharmaceutical" postoji od 1992. godine i vodeća je integrisana farmaceutska kompanija u Indiji, objavljeno je na sajtu te kompanije. Ta kompanija se bavi proizvodnjom i marketingom farmaceutskih proizvoda i usluga za klijente širom sveta.

Kiparska kompanija "RPG Partners Limitid" je konsultantska firma za poslovni i industrijski menadžment, a registrovana je i za odnose sa javnošću i tržišna istraživanja, navedeno je na sajtu te kompanije.

Agencija za privatizaciju, koja je objavila samo imena firmi, navela je u svom saopštenju da su prethodno, pisani zahtev za otkup informacionog paketa pored ove dve kompanije podnela još dva zainteresovana investitora - "Astra Zeneca Limited" iz Velike Britanije, peti najveći proizvođač farmaceutskih proizvoda na svetu i grčka kompanija "Alapis" - jedan od najvećih farmaceutskih proizvođača u Grčkoj.

Farmaceutska kompanija "Alapis" ranije danas saopštila da neće učestvovati u završnoj fazi procesa privatizacije "Galenike". Rok za dostavljanje indikativnih ponuda za Galeniku istekao je u petak 30. aprila i sada će se pristupiti analizi indikativnih ponuda.

Agencija za privatizaciju je navela i da će u saradnji sa Ministarstvom ekonomije i regionalnog razvoja, uputiti predlog Vladi Republike Srbije o daljim aktivnostima u vezi sa postupkom privatizacije "Galenike".

2024 © - Vesti online