Ponedeljak 18.05.2015.
16:40
Tanjug

Haos tokom proslave titule Benfike

Reuters
Pretereli u slavlju: Navijači Benfike osvojili novu tuitulu šampiona Portugala

Benfika je osvojila titulu pošto je u gostima igrala nerešeno  protiv Vitorije Gimaraeš - 0:0. Istovremeno, njihovi najbliži konkurenti u trci za titulu Porto remizirali su protiv Belenensesa - 1:1. Ovo je prvi put za 31 godinu da Benfika odbrani titulu, a treći put da je osvoji pod trenerskom palicom Žoržea Žezusa.

Navijači su preplavili lisabonske ulice, uključujući trg Markes de Plombal, u nameri da proslave trofej, ali je nasilje eskaliralo posle ponoći, kada su rivalske grupe počele da bacaju flaše, kamenje i druge objekte na policiju koja je pokušala da zavede red uz pomoć palica.

- Nastao je pravi haos, imao sam osećaj kao da sam u nekom kaubojskom filmu. Nikada nisam video ovako nešto - rekao je jedan od navijača Rui Trinidade.

Slični incidenti dogodili su se i na stadionu u Gimaraešu. Televizija je prenela snimak koji pokazuje da jednog navijača Benfike 43 godišnjeg Žozea Magalaesa udaraju policajci pred njegovom decom.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Portugalije saopštilo je da je pokrenuilo istragu povodom ovih incidenata, koje je osudio predsednik Benfike Luis Felipe Vijeira.

- Moramo da otkrijemo da li je bilo prekomerne upotrebe sile od strane policije - rekao je Vijeira.

2024 © - Vesti online