Petak 30.04.2010.
08:18

Psihopata napao decu u obdaništu

Kako je prenela državna agencija Sinhua, nepoznati napadač se polio benzinom i zapalio držeći uz sebe dvoje dece. Vaspitači su uspeli da decu odvoje, navodi agencija, dodajući da njihove povrede nisu opasne po život.


Nepoznati napadač naoružan nožem povredio je u sredu 28 dece, dva nastavnika i jednog čuvara u obdaništu u gradu Taising, u provinciji Jiangsu na istoku Kine. Su Jujuan (47), nezaposleni stanovnik tog grada, upao je u učionicu i napao decu nožem čije je sečivo bilo dugo 20 santimetara, prenela je kineska angencija Sinhua.

Povređena deca imala su oko četiri godine i petoro ih se nalazi u kritičnom stanju.
U Kini je poslednjih godina zabeležena serija napada na škole. Počinioci su uglavnom ljudi koji pate od mentalnih poremećaja kao i osobe sa ličnim problemima.

Sud u Kini je pre mesec dana osudio je bivšeg lekara opšte prakse na smrt zato što je pre mesec dana ubio osmoro osnovaca, dok su čekali u redu ispred osnovne škole.
 

Pre dve nedelje, jedan čovek napao je učenike i njihove roditelje ispred osnovne škole na jugozapadu Kine, usmrtivši jedno dete i stariju ženu.

2024 © - Vesti online