Subota 16.05.2015.
16:36 >> 19:22h
Vestionline

"Grobari" odsvirali kraj, fudbal u drugom planu

FK Partizan
Žurka na tribinama u Humskoj: "Grobari" priredili spektakl

Scena koja će se dugo prepričavati odvila se u 91. minutu. Glavni arbitar Srđan Obradović produžio je utakmicu dva minuta, ali se sa tribina u prvom čuo zvižduk koji označava kraj meča. 

Pojedini "grobari" nisu razumeli da se radi o "moši", te su masovno počeli da utrčavaju na teren, posle čega je delilac pravde brže bolje odlučio da označi kraj.

Remi protiv Novog Pazara, međutim, nije pokvario slavlje u Humskoj, koje je počelo u 16 časova svirkom popularne grupe "JNA" pred oko 15.0000 navijača, a 20 minuta pre prvog sudijskog zvižduka na teren su istrčali i igrači. Dočekani su velikim ovacijama, a vredi istaći da je kapiten Saša Ilić podigao DESETI trofej u dresu Partizana.

Uljuljkani peharom, izabranici Zorana Milinkovića opušteno su ušli u meč, a prvo uzbuđenje na Topčiderskom brdu viđeno je tek u 18. minutu. Nikola Ninković je lukavo, iz gotovo mrtvog ugla, pokušao da savlada Zečevića, ali je stativa spasila goste.

Gol Živka Živkovića mirovao je do 20. minuta. Prva ozbiljnija pretnja pretvorila se u gol Pazaraca. Momak koji je ponikao u Partizanu Predrag Pavlović, poput Ninkovića, uputio je udarac sa desne strane, loppta je prošla kroz noge Saši Markoviću i otkotrljala se u "malu mrežu".

Galeriju sa meča pogledajte OVDE

Izjednčenje i, ispostaviće se, konačnih 1:1 Partizanu je doneo mladi Ivan Šaponjić. Ninkovićev udarac glavom završio je "na prečki", ali se lopta odbila do ofanzivca crno-belih, koji je bez problema smešta u praznu mrežu.

OVDE PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

90+1. minut - Kakva scena u Humskoj. Arbitar je produžio meč dva minuta, a neko sa tribina "odsvirao" kraj, što su mnogi pogrešno protumačili i utrčali na teren pre vremena.
85. minut - Šansa za Šaponjića da se drugi put upiše u listu strelaca. Loše je, međutim primio pas Brašanca, lopta je na kraju završila u korneru.
75. minut - Partizan ofanzivniji, Novi Pazar ne odustaje od borbe za sva tri boda. Iz kontra napada pokušavaju da postignu pogodak, ali im nikako ne ide.
68. minut - U dobroj šansi se našao Andrija Živković, koji nije materijalizovao odlično dodavnje Ninkovića. Prebacio je golmana Novog Pazara, ali lopta odlazi pored stative.
59. minut - Mrtvo u Humskoj, bez ozbiljnijh šansi na obe strane.

50. minut - Greška Bandalovskog. Kratku loptu poslao je ka golmanu Živkoviću, ali je čuvar mreže, ali je čuvar mreže Partizana za "sekund" bio brži od Radivojevića.

46. minut - Drugo poluvreme je počelo.
45. minut - Kraj prvog poluvremena.
43. minut - GOOOOOL! Ivan Šaponjić donosi izjednačenje crno-belima. Ninković je glavom pogodio prečku, lopta se odbila do mladog ofanzivca Partizana koji rutinski smešta loptu u mrežu gostiju.
39. minut -Ponovo je Pavlović pretio Živkoviću. Lopta je i završila u mreži, ali je bio ofsajd.
29. minut - Solidan pokušaj Markovića, golman gostiju na oprezu.
20. minut - GOOOOOL! Igrač koji je ponikao u Partizanu Predrag Pavlović, poput Ninkovića, uputio je udarac ka golu Živkovića iz teške pozicije. Lopta prolazi kroz noge Saši Markoviću i završava u "maloj mreži".
18. minut - Prvo uzbuđenje na meču. Nikola Ninković je lukavo pokušao, skoro iz mrtvog ugla, da iznenadi golmana gostiju Zečevića, ali pogađa stativu.

10. minut - Na tribinama stadiona u Humskoj su i košarkaši Aleksandar Pavlović, Mihajlo Andrić, Boris Dalo, Edo Murić, Nikola Milutinov, Nemanja Bezbradica...

 

 

A photo posted by Boris Dallo (@12bobo44) on May 16, 2015 at 7:54am PDT

 

5. minut - Slavljenička atmosfera na tribinama, mirno na terenu. "Grobari" ovacijama pozdravili Tomislava Karadžića.
1. minut - Utakmica je počela.

Partizan: Živković, Bandalovski, Petrović Nemanja, Balažic, Ćirković, Marković, Brašanac, Ninković, Lukić, Grbić, Šaponjić.

Novi Pazar: Zečević, Đorđević, Kostić, Stevanović, Mijić, Kecap, Matos, Vuković, Radivojević, Jevtović, Pavlović.

2024 © - Vesti online