Subota 16.05.2015.
10:15
Tanjug

Kari trojkama ubio "grizlije", Atlanta na Kavse

Reuters
Nema odbrane od MVP-ija: Stefan Kari, košgeter Golden Stejta

Protivnik Atlanti u borbi za titulu prvaka Istoka biće Klivlend koji je u drugoj polufinalnoj seriji pobedio Čikago, takođe, sa 4:2. Finalna serija počinje u noći između srede i četvrtka a u prve dve utakmice domaćin će biti Atlanta. 

DeMar Kerol, Pol Milsap i Džef Tig postigli su 65, od ukupno 94 poena Atlante i njima, bez sumnje, pripadaju najveće zasluge što se Atlanta našla u finalu Konferencije. Kerol je, uz 25 koševa imao i deset uhvaćenih lopti. Milsap je ubacio 20 poena, ali uhvatio tri lopte više od Kerola, dok je učinak Tiga na kraju susreta iznosio 20 koševa, sedam asistencija i pet skokova. U poraženom Vašingtonu najjači utisak ostavio je Bredli Bil sa 29 poena, šest uhvaćenih lopti i tri asistencije. 

Najuspešniji tim ligaškog dela šampionata, Golden Stejt, pobedio je jutros Memfis sa 108:95 i ukupnim rezultatom 4:2 izborio takođe plasman u finale plej ofa, ali Zapadne konferencije. Protivnik "ratnicima" u završnoj seriji Zapada biće bolji iz duela L.A. Klipers - Hjuston u kojem je trenutni rezultat 3:3. 

Sa 32 koša, od čega osam "trojki" Stefon Kari bio je najzaslužniji za pobedu kojom je Golden Stejt stigao do finala Konferencije prvi put od 1976. godine. Usput, Kari je u ličnu statistiku upisao i deset asistencija. U pobedi koja je "ratnike" odvela u finale Konferencije Karija su "pratili" Klej Tompson sa 20, Drejmond Grin 16 i Harison Berns sa 13 poena. Na suprotnoj strani Španac Mark Gasol je prednjačio sa 21 košem i 15 uhvaćenih lopti.

2024 © - Vesti online