Petak 15.05.2015.
18:50
Vestionline

Španovićeva šesta na mitingu u Dohi, ali ide u Rio

ASS
Ispod prepoznatljivog nivoa: Ivana Španović

Naša najbolja atletičarka skočila je 6,76 metara što je bilo dovoljno za šesto mesto, ali je time ispunila Olimpijsku normu za Rio de Ženeiro.

Proslogodišnja pobednica Dijamantske Lige Tiana Bartoleta ozbiljna je u nameri da i u ovoj sezoni odbrani prvo mesto, fantastičan skok od 6,99m doneo joj je maksimalan broj bodova u Dohi.

Drugo mesto i izjednačenje nacionalnog rekorda 6,95m za Veliku Britaniju ostvarila je Sara Proktor, dok je kanađanka Netej sa rezultatom 6,93 ostvarila svoje prve bodove u Dijamantskoj Ligi.Svetska prvakinja Britni Ris imala je isti rezultat kao i naša Ivana 6,76m, ali zbog više ispravnih skokova zauzela je petu poziciju, dok je Ivani pripalo šesto mesto.

- Rezultat 6,76 iz kratkog zaleta je nama dovoljan pokazatelj da smo spremni dočekali sezonu. Devojke su odlično skakale, sjajni rezultati, ali biće jako teško održati tako visok nivo forme naredna tri meseca. Važno je da sam ispunila cilj koji smo imali i sada se vraćam u Srbiju gde nastavljam da se spremam za miting u Judžinu, koji će za mene lično biti najveći izazov jer branim titulu iz 2014.godine - rekla je Ivana.

2024 © - Vesti online