Petak 15.05.2015.
17:54
Vestionline

EL: Olimpijakos u finalu - general je Spanulis!

Reuters
Radost igrača Olimpijakosa po završetku susreta

Olimpijakos - CSKA 70:68 (17:20, 18:16, 12:15, 23:17).

Privilegija je gledati Spanulisa. Igrača koji svu lepotu košarke pretače na teren. 

Popularni "Bili" uhvatio se u kolo sa Kostasom Slukasom i zajedničkim snagama srušen je glavni favorit za osvajanje ovosezonskog izdanja F4 Evrolige.

Ništa nije mirisalo na kraj kakav je viđen u madridskom "Palsio de Deportesu". U 36. minutu "armejci" su imali maksimalnih devet poena suficita (61:52) i napad... Tada se probudio Spanulis. Čovek, za koga je vezan jedan veoma interesantan podatak. Kada god čeka dete, osvaja elitno kontinentalno takmičenje. I sada ga čeka, i sada je na dobrom putu da podigne trofej, jer... ON to zaslužuje!

Usledila je serija Olija od 12:0, po šest poena Spanulisa, koji je do prvog ubačenog dalekometnog hica postigao NULA poena i Slukasa, koji je sa linije za slobodna bacanja bio hladan kao "špricer".

Drama je bila neizbežna.

Na koš prednosti za četu Janisa Svaropulosa, odlično je u prodor posle dodavanja Nanda De Koloa krenuo Vims i prilično lako izjednačio. Do kraja meča ostalo je "ravno" pola minuta, a loptu je u svoje ruke uzeo svemoćni Spanulis. Na nekoliko finti nije naseo De Kolo, čak je uspeo da uđe u šut Vasilisu, ali je ovaj na neverovatan način ubacio trojku, koja će atinske crveno-bele nekoliko trenutaka kasnije odvesti u borbu za treći trofej u poslednje četiri godine!

Miloš Teodosić pružio je nešto slabiju partiju. Srpski reprezentativac do 30. minuta nije postigao nijedan pogodak. Potom je u smiraj trećeg kvartala ubacio "dvojku", a onda vezao još šest poena. Posle četvrtog faula Dimitris Itudis je odlučio da ga ostavi na klupi i nije ga više vraćao u igru.

CSKA: De Kolo 18 (4 sk, 4 as), Teodosić 8 (5 as, 6 izgl), Fridzon, Nikls, Džekson 9 (7 ukrl), Markoišvili, Vims 9 (4 sk, 4 as), Voroncevič 5 (5 sk), Kaun (4 sk), Hrijapa 2, Hajns 1, Kirilenko 5 (5 sk).

Olimpijakos: Petvej 5 (4 sk), Hanter 2, Danston (5 sk), Spanulis 13 (8-3 za tri), Papapetru 9, Slukas 10, Printezis 14 (8 sk, 4 as), Agravanis 2, Mancaris 5 (4 as), Lafajet 3, Darden, Lodžeski 2.

OVDE PROČITAJTE TOK UTAKMICE:

40. minut - Slukas pogađa jedno slobodno bacanje a spetljali su se Kirilenko i Vims. Kraj utakmice!!! Olimpijakos u finalu!
40. minut - Spanuliiiiis!!! Neverovatni Vasilis pogađa trojku preko ruke De Koloa, koji u narednom napadu pogađa oba slobodna bacanja. Tajm aut Olimpijakos (69:68). Sedam sekundi do kraja!
40. minut - Soni Vims je dobio pas od De Koloa kreirao odličan prodor. Nerešno, drama! (66:66)
39. minut - "Bili" ne staje! Još jedan pogodak "alfe i omege" Olimpijakosa. Hajns sa penala "jedan od dva".
38. minut - Serija Olimpijakosa traje! Još jednu trojku pogađa Spanulis, još dva poena (iz kontre) postiže Slukas. Grci vode 63:62.
36. minut - Saša Kaun postiže novu maksimalnu prednost (61:52). Konalno se upisuje Spanulis, pogađa za tri poena, uz Slukasova četii uspešno izvedena penala primorava Itudisa da traži tajm aut (63:59)
35. minut - Spanulis iz igre šutira 11-0! CSKA vodi 59:51.
33. minut - "Nevidljivi" Miloš sada je u provm planu. Sada je pogodio trojku koja je priznata (57:49). Petvej sa linije za slobodna bacanja smanjuje zaostatak.
32. minut - Kakva scena u Madridu! Teo je shvatio da za 0.3 sekunde ne može (po pravilima) da se uputi šut ka košu, pa je odlučio da se zabavlja. Pogodio je trojku iz auta!
31. minut - Teodosić je fauliran pri šutu za tri poena. Sva tri puta je bio precizan.
30. minut - Očekuje nas velika drama, pošto se Olimpijakos nikako ne predaje. Srpski reprezentativac Miloš Teodosić u poslednjim trenucima treće deonice postiže prve poene. Treća četvrtina je završena (51:47).
27. minut - Maksimalno vođstvo CSKA smanjuje Slukas pogotkom uz faul (47:42).
24. minut - Odličnom odbranom "armejci" uspevaju da se "odlepe" (45:39). Svaropulos traži minut odmora.
22. minut - CSKA bolje otvara treći period. Džekson i Kaun za "plus pet" (40:35). Mancarisu su, čini se, pokonjena dva slobodna bacanja. Koristi ih bez greške.
21. minut - Drugo poluvreme je počelo.
20. minut - Promašaj Lodžerskog "prikucava" Danston, ali rezultat poravnava Hrijapa sa linije za slobodna bacanja. Poslednji poen pred odlazak na odmor postiže Kirilenko sa penal (36:35).
19. minut - Kaun je posle sumnjive sudijske odluke (Danston mu "izmakao stolicu")  pogađa oba penala. Ali "svemogući" Printezis ubacuje trojku. Nerešeno je.
17. minut - Karakterističnim "flouterom" Printezis donosi vođstvo ekipi iz Pireja, Vims uzvraća šuten sa distance (31:30).
15. minut - Mladi Papapetru (21) drži Oli u igri. Ritam meča opao je u odnosu na početak. Egal u Madridu (19:28 za CSKA).
12. minut - Mini serijom 4:0 Moskovljani stižu do maksimalnih sedam poena prednosti (24:17).
10. minut - Kraj prve deonice. CSKA vodi  20:17.
9. minut - De Kolo i Kirilenko dovode "armejce" do "plus šest" (15:9), ali se Olimpijakos na krilima Papapertua i Lafajeta uspeva da se vrati.
5. minut - Efikasan početak na obe strane. Olimpijakos je već ispunio bonus. Vims pogađa jedno bacanje posle faula Spanulisa.
3. minut - Voroncevič je koristio odlična dodavnja Sonija Vimsa i vezao pet poena. Na drugoj strani Mancaris je ubacio trojku.
1. minut - Utakmica je počela.
2024 © - Vesti online