Petak 15.05.2015.
17:13
Tanjug

Olakšajte se na katolički način - platite 20 € i sve vam je oprošteno!

Reuters/K.P.
Vernici - lakovernici... Kakav li je mozak potreban da verujete da će vam bog oprostiti ako date pare svešteniku?

Muškarac (32), poreklom iz Livna u BiH, obučen kao sveštenik, služio je mise, ispovedao i prodavao blagoslove za određenu svotu. Policija ga je zatekla kako daje blagoslov putnicima na železničkoj stanici, a mnogi prolaznici zaustavljali su se kako bi proveli nekoliko trenutaka u molitvi.

Lažnom svešteniku uverljivost je davala sveštenička odeća sa istaknutim krstom na grudima. Ali, kada su ga policajci proverili, ispostavilo se da nema potrebne crkvene sakramente, već samo veliku volju i odlučnost da vernicima uzme novac.

Da je u pitanju lažni sveštenik utvrdili su i istražioci sa Železnice, koji su primetili povećano okupljanje vernika u kapelici u okviru stanice. Baš kada su policajci upali, lažni sveštenik je blagoslovio jednog vernika.

Iako je tužilaštvo tražilo šest meseci zatvora i 300 evra kazne, sud je osudio muškarca na samo tri meseca zatvora i to zbog lažnog predstavljanja. Nije dokazana prevara na štetu vernika.

Prošle godine lažni sveštenik "operisao" je na hrvatskom Jadranu.

Tokom 2009. godine "blagosiljao" je za pare i na riječkom korzou, ali je pobegao pošto se pobunila Riječka nadbiskupija - navode portali.

2024 © - Vesti online