Subota 16.05.2015.
12:00
B. R. - Vesti - Foto: Vesti

Svaka čast, Mile!

Vesti
Dobro srce, vešte ruke: Milorad Jurković

Otkad je ostavio poruku na Fejsbuku: "Dragi prijatelji, ovo je stolica za hranjenje beba. Poklanjam je, samo neka se deca rađaju", postao je junak svih društvenih mreža, a do sada je stiglo više od 150 narudžbi. Mile je i bez novca dokazao kako se može biti human. Dosad je ovaj skromni majstor, koji tvrdi da mu nije do promocije, napravio i poslao već 15 stolica na razne adrese širom Srbije.

Nažalost, već mu polako ponestaje materijala, ali još uvek ima dobre volje. Ljudi zovu iz svih mesta Srbije, pa čak i BiH, nude pare, ali on neće. Kaže: "Pravim samo za one kojima je zaista potrebna stolica za bebe, za majke koje su već rodile i nemaju je...", objašnjava majstor Mile, otac dvoje dece, koji radi dva posla da bi prehranio svoju familiju. Po danu se bavi stolarskim zanatom, noću svira s bendom. I tu besplatno, ako nastupaju na proslavi rođenja deteta. Svaka čast, ljudino.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online