Petak 15.05.2015.
10:51
sputniknews.com

VIDEO: Ruski borbeni roboti položili ispite

youtube/RT na russkom
Robotičko-tehnički kompleks "Uran" uspešno prošao ispitivanja

U četvrtak su na poligon Rajevski nedaleko od Novorosijska stigli ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu i načelnik Generalštaba Vojnih snaga Ruske Federacije Valerij Gerasimov, kao i niz visokih oficira.

Tokom radne posete Šojgu je uručio orden Suvorova sedmoj gardijsko-ofanzivnoj diviziji, posle čega je sa svojim zamenicima i grupom generala i oficira Generalštaba učestvovao u vežbama na vojnom poligonu Rajevski, odakle se čula intenzivna paljba iz raznih sistema naoružanja.

Prema rečima izvora agencije, na poligonu Rajevski uspešno su obavljena ispitivanja borbenih višenamenskih robotičko-tehničkih kompleksa "Uran". On je objasnio da, dok su ranije borbeni roboti ispitivani pojedinačno, sada su u Rajevskom robotičko-tehnički kompleksi zadatke obrađivali u sastavu odreda.

- Tokom ispitivanja na poligonu Rajevski obrađivani su zadaci inženjerskog istraživanja okoline, kao i uništavanje ciljeva na ograničenoj udaljenosti iz raznih sistema naoružanja: pušaka i automatskih pušaka. U završnoj etapi vežbe borbeni roboti su ispunjavali zadatak uništavanja oklopne tehnike protivtenkovskim navođenim raketama - objasnio je sagovornik.

On je naglasio da su operateri upravljali robotičko-tehničkim kompleksom iz udaljenog zaštićenog punkta.

- Svi ciljevi koje su označili operateri uspešno su savladani - naveo je sagovornik za Ria Novosti.

2024 © - Vesti online