Četvrtak 14.05.2015.
01:30
Blic

Imate problem sa hrkanjem? Ove namirnice to rešavaju

www.neurologicalwellness.com
Poštedite ukućane i rešite se hrkanja

1. Maslinovo ulje

Čudesno ulje koje obiluje brojnim blagodetima, takođe uspešno rešava i problem hrkanja. Jednostavno sipajte čašu vode sobne temperature i dodajte jednu kašičicu meda i jednu kašičicu devičanskog maslinovog ulja.

Za bolji efekat možete narendati malo svežeg korena đumbira. Pola sata pre odlaska na spavanje polako popijte ovu mešavinu.

2. Nana

Jedan od najukusnijih biljaka koja je poznata i kao odličan anestetik, ali i antiseptik. Osobama koje imaju problem s ahrkanjem savetuju se dve šolje čaja od nane dnevno. Najbolje bi bilo da jednu popijete neposredno pred spavanje.

Eterično ulje takođe je veoma delotvorno. Pre odlaska u krevet u čašu mlake vode dodajte par kapi eteričnog ulja mente (možete ga nabaviti u apoteci) i ispirajte grlo.

3. Karadomom

Ovaj fantastičan arapski začin interesantan je i zbog specifične arome, pa se zbog toga često koristi u kulinarstvu. Ipak, kardamom ima i sjajan uticaj na zdravlje, razređuje sluz i olakšava disanje. A upravo se zbog toga preporučuje osoabama koje hrču.

Izgrickajte kardamom pred spavanje, ili u čašu vode u koju ste dodali malo cimeta i meda dodajte i ½ kašičice ovog začina. Kardamom možete da kupite u prodavnicama zdrave hrane.

2024 © - Vesti online