Utorak 12.05.2015.
18:24
B92

VIDEO: Teroristi iz Kumanova imali tajno oružje

printscreen
Pronađeno oružje

Pronađena je 21 automatska puška ukrajinskog porekla, 35 automatskih pušaka jugoslovenske proizvodnje, jedna automatska puška kineskog porekla, jedna poluatomatska puška, tri mitraljeza i osam sanduka municije kalibra 7,62.

Teroristička grupa je u improvizovanom bunkeru sakrila oružje i municiju koju je koristila i onu koju je zaplenila 21. aprila prilikom napada na karaulu u seluz Gošince.

Deo terorista koji su uhapšeni nakon dvodnevnog obračuna sa policijom u Kumanovu priznali su policiji da su učestvovali i u prošlomesečnom napadu na karaulu.

Oni su policiji otkrili i gde je tajno mesto na kome su odlagali svoje i zaplenjeno oružje.

Makedonski policajci pronašli su ukupno 61 komad automatskog oružja i osam sanduka oružja od kojih je jedan bio otvoren, javlja makedonska televizija "Sitel“.
Čak 54 automatske puške imaju oznaku vlasništva karaule iz koje su ukradene. Oružje i municija biće predate na dalju analizu.

Podsetimo, deo oružja ukradenog iz karaule pronađen je u kući jednog od stanovnika Bresta.

Četrdeset naoružanih i maskiranih osoba zauzelo je u noći 21. aprilai policijsku ispostavu u makedonskom selu Gošince, u blizini severne granice zemlje. Četiri policajca na dužnosti u pograničnoj karauli su pretučena, zarobljena, a zatim i puštena.

2024 © - Vesti online