Sreda 13.05.2015.
05:16
J. L. Petković - Vesti

Braća Haradinaj mozak terorista

Reuters
Strahuje da bi mogao da se naše pred Specijalnim sudom za ratne zločine: Ramuš Haradinaj

Ramuš je nedavno boravio u Vašingtonu gde mu je "diplomatski objašnjeno" da mora da podrži formiranje Specijalnog suda za ratne zločine, pred kojim bi, kao se uveliko spekuliše mogli da se nađu i njegov on, ali i njegov brat Daut.

Nakon što je pretrpeo poraz na kosovskim izborima, on je izgubio šansu da premijerskim ili ministarskim imunitetom zaštiti sebe i porodicu od eventualne optužnice i izlaska pred Tribunal za ratne zločine.

Ramušu i Dautu ne ide u prilog i to što stranka Ise Mustafe, premijera Kosova, insistira da se Specijalni sud bavi svim zločinima do 2008. godine, odnosno da se procesuiraju zločini tokom obračuna Albanaca za dolazak na vlast, čime bi se zasigurno članovi u vrhu njegove Alijanse za budućnost Kosova našli na optuženičkoj klupi (Daut je već osuđivan zbog ubistva četvorice Albanaca koji su pripadali FARK-u koji je bio lojalan Ibrahimu Rugovi osnivaču LDK, stranke koju sada vodi Isa Mustafa).

Zanimljivo je i da se za dešavanja u Makedoniji odjednom zainteresovalo i desničarsko Samoopredeljenje, jedan od glavnih organizatora nedavnih protesta u Prištini koji su se pretvorili u sukob sa policijom, te su 6. maja pozvali na solidarnost i na proteste "protiv vlade kriminala".

"Albanci treba da podrže proteste protiv Gruevskog, jer ovi protesti mogu i treba da stvore novi prostor u Makedoniji", navedeno je u saopštenju Samoopredeljenja.

2024 © - Vesti online