Utorak 12.05.2015.
17:10
Tanjug

Pao helikopter Euleksa na Kosovu

Fonet/TV Fonet
Euleks potvrdio nesreću sa helikopterom (Foto: ilustracija)

Misija EU precizira da je avion kompanije "Starlit aviejšon" koga pod ugovorom koristi Euleks za transport, bio na trenažnom letu, a da su se u avionu nalazila dva člana medicinskog tima za evakuaciju, odnosno jedan lekar i bolničar i dva pilota.

U incidentu je povređen jedan od članova medicinskog tima koji je odmah prebačen u bolnicu u Prištini. U avionu nije bio niko od osoblja Euleksa, navedeno je u saopštenju.

Do incidenta je došlo danas u 15 sati.

I portparolka aerodroma u Prištini Valentina Gara potvrdila je prethodno da se helikopter Euleksa koji je bio na trenažnom letu srušio na pisti aerodroma i da je jedna osoba povređena.

- Helikopter koji je bio na trenažnom letu se srušio na pisti aerodroma i jedno lice je povređeno i odvedeno u bolnicu, dok druge osobe koje su bile u ekipi nisu povređene - kazala je ona za RTK.

Aerodrom je posle pada helikoptera zatvoren, a biće ponovo otvoren nakon što vatrogasci raščiste piste. Istraga je u toku, a detalji će biti objavljeni nakon što ona bude završena, navodi se u saopštenju prištinskog aerodroma.

Aerodromom Slatina upravlja KFOR.

2024 © - Vesti online