Utorak 12.05.2015.
12:02
Tanjug

"Titula važnija od Evropske unije"

Tanjug
Sve za krunu: Stefan Babović, vezista Partizana

- Titula je na dohvat ruke, ali moramo da budemo maksimalno ozbiljni i izguramo priču do kraja. Verujem da se ekipa fizički oporavila od utakmice protiv Spartaka i da će na najbolji način nastaviti posao u Kruševcu. To je naša obaveza i verujem da ćemo odigrati kako navijači od nas očekuju -  izjavio je MIlinković na konferenciji za medije na stadionu Partizana. 

On je dodao da očekuje da se Napredak "otvori" jer im je pobeda potrebna u borbi za opstanak. 

- Još jedna teška utakmica za nas, protiv ekipe koja se grčevito bori za opstanak. Iskustvo iz prethodne utakmice poziva na oprez, mislim da Napredak više vredi nego što pokazuje tabela i sigurno će sve učiniti, ne samo jer je Partizan motiv, nego i zbog svoje pozicije. 

Milinković nema kadrovskih problema, ali je najavio neke izmene u startnih 11, pošto želi neke igrače da odmori. On je komentarišuci spekulacije da će crno-beli dovesti Gojka Kačara, Miralema Sulejmanija i Miloša Jojića objasnio da još nije bilo razgovorima o pojačanjima za narednu sezonu. 

- Razumem interesovanje javnoisti, to je normalno za Partizan, ali prvenstvo još nije gotovo. Očekuje nas i finale Kupa, nismo razgovarali o pojačanjima. To ne bi bilo fer zbog ovih momaka koji sada nose crno-beli dres. Ima vremena za te razgovore na završetku sezone. 

Prvotimac Partizana Stefan Babović najavio je tažak meč, ali i sigurno slavlje u Kruševcu.  

- Napredak je u nekim utakmicama ostao bez bodova, iako je nadigrao protivnike. Nemaju izbora, sem da idu na pobedu, verujem da će nam biti lakše nego kad nam rivali dođu u Humsku i brane se ceo meč. 

On je priznao da će mu ova titula biti najdraža jer je na najteži način osvojena. 

- Motivisani smo jer znamo kroz šta smo prošli da bismo je osvojili. Kruševac je crno-beli grad, očekujem da navijači dođu u velikom broiju i da zajedno proslavimo titulu. 

Na pitanje da prokomentariše priče o tome kako je Partizan zimus prodajom Danka Lazovića i Petra Škuletića odustao od titule Babović je rekao: 

- Te priče su nas pratile još otkad sam se vratio u klub. Partizan najbolje osećaju njegova deca. Kako da ne idemo na titulu, kad smo Saša Ilić, Drinčić i ja fudbalski prohodali ovde. Dovoljno je da se pogledamo i da znamo da to niko ne može da nam zabrani. Verujte mi, draže mi je da Partizan uzme titulu, nego da uđemo u EU - poručio je Babović. 

Utakmica 28. kola Superlige između Napretka i Partizana igra se u sredu od 18 sati u Kruševcu.

2024 © - Vesti online