Utorak 12.05.2015.
04:00
J. L. Petković - Vesti

Pomoć poslednjem Srbinu

A. Čukić
Miloš Nekić

Za porodicu Nekić znaju svi koju su poreklom iz tog grada, a do dolaska Kfora 1999. godine, Prizren je nosio pet oznaka po toj čuvenoj familiji. Miloš, danas jedini izdanak Nekića i jedini Srbin Terzijske ulice, oporavlja se od teške povrede kuka. Kuću koja je uništena 2004. obnovilo je kosovsko Ministarstvo za povratak i zajednice, ali radovi na objektu nisu urađeni kako treba.

Kraj stepeništa koje vodi na sprat, prizemlje i na ulicu nema gelendera. To je Miloša skupo koštalo, jer je dva puta pao i lomio kuk. Bezbroj puta je pismeno zatražio da mu se pomogne oko ograde, ali odgovora nije bilo.

Vladislav Petković, pomoćnik direktora Kancelarije za KiM, najavljuje da će učiniti sve da se brzo obezbede prilazi ispred Miloševe kuće i u njoj.

- Najvažnije je da u naredne dve-tri nedelje završimo posao i da se on ne povređuje. I kroz aspekt socijalne pomoći. Miloš je prijatan starac, zanimljiv i voli da priča, a njegova porodica je zadužila Prizren - kazao je Petković, zahvalivši se "Vestima" što su ukazale na problem.

Petković ističe da je posetom želeo i da pošalje poruku da se Srbija brine o svojim građanima bez obzira na to gde oni žive, a Milošu Nekiću je doneo set lekova za oči, koji su starcu neophodni, ali ne može da ih priušti.

2024 © - Vesti online