Ponedeljak 11.05.2015.
12:48
Tanjug

Sertić: Vučićevi incidenti na sastanku sa MMF-om

Tanjug
Napeto na sastanku sa MMF-om

Sertić je, nakon otvaranja Sajma tehnike, rekao da je najviše problema bilo o pitanju eventualnog podizanja cene struje.

Na momente je, kazao je, bilo čak "oštrih reči" i "neprijatnih situacija".

- Današnji sastanak sa predstavnicima MMF je bio veoma težak na momente, mogao bih reći, incidentan jer je premijer Vučić obrazlagao naše stavove u vezi sa tim pitanjima - rekao je Sertić novinarima.

Na pitanje novinara da li će biti povećana cena struje i da li će biti vraćene plate i penzije na prethodni nivo, Sertić je rekao da dogovor o tome još nije postignut, ali da veruje da će to biti učinjeno tokom dana.

Ministar privrede je istakao da o određenim stvarima mora da bude postignut dogovor s obzirom na to da predstavnici MMF-a imaju "tvrde stavove", a kao primer je naveo cenu struje i preduzeća u restrukturiranju.

- Ipak, ja sam optimista da ćemo do kraja dana definisati okvir svih dogovora i imati pozitivan stav - rekao je on i najavio da će u 15 sati biti održan novi sastanak sa predstavnicima MMF-a i da će zatim, najverovatnije, u 16 biti konferencija za medije na kojoj će biti saopšteni svi detalji.

Sertić je rekao da je od MMF-a traženo da Srbija ipak dobije razumne rokove kada je reč o odlaganju roka za godinu dana za 16-17 preduzeća kojima ističe rok zaštite od naplate potraživanja poverilaca.

- Generalna ocena je da MMF smatra da proces privatizacije ide sporije nego što se očekivalo. Očekivanja su bila da će veći broj kompanija da nađe strateškog partnera, odnosno da će već biti privatizovano - kazao je ministar.

2024 © - Vesti online