Ponedeljak 11.05.2015.
12:34
Tanjug

Stefanović: Janković je politikant koga skupo plaćamo

Tanjug
Stefanović: Omudsman se bavi političkim predviđanjima

- Ne znam kako bih to drugačije ocenio nego kao politikanstvo, rekao je Stefanović novinarima u Palati Srbija.

Stefanović je dodao da je očekivao da će Janković odgovorno obavljati svoj posao, međutim, kako kaže, očigledno je da se ombudsman iz dana u dan bavi samo svojim političkim viđenjima i predviđanjima.

Kako je rekao, politikantske kvalifikacije koje daje ombudsman govore da u budućnosti moramo mnogo više da radimo na tome da na čelu nezavisnih institucija imamo profesionalce, a ne politikante.

- Rekao bih jeftine politikante, ali skupo ga plaćamo, pa ne mogu to da kažem, rekao je Stefanović.

Janković je u izjavi "Blicu" negirao da je odbio saradnju s policijom u vezi s njegovom bezbednošću.

Ombudsman je pozvao ministra da objavi pismo kojim je on (ombudsman) navodno poručio da neće sarađivati s MUP-om kada je u pitanju njegova bezbednost.

Janković, naprotiv, tvrdi da je 24. aprila razgovarao s dvojicom inspektora (Babić i Vidaković), ali nije želeo da govori o detaljima tog sastanka, jer, kako je naveo, ne želi da učestvuje u "mešanju istine i laži u odurnu masu koja proizvodi nepoverenje u državne institucije".

Janković je za "Blic" rekao i da je nedopustivo što je ministar Stefanović izdvojio samo ime rukometaša Peruničića od svih s kojima je MUP razgovarao povodom sumnji da je ombudsman praćen.

2024 © - Vesti online