Nedelja 10.05.2015.
19:53
b92.net

Zvezda šampion!

ossrb.org
Šampioni Srbije: Odbojkaši Crvene zvezde (Foto: Arhiva)

U četvrtom meču finala Zvezda je slavila sa 3-1, po setovima 25:14, 22:25, 25:17, 27:25.

Crveno-beli su prethodno dobili prva dva meča u taj-brejku, a Partizan je u trećem duelu uspeo samo da odloži slavlje crveno-belih.

Zvezda je tako osvojila 11. titulu prvaka u istoriji kluba i izjednačila se sa crno-belima. Ispred njih je Vojvodina, koja je 13 puta bila šampion. Partizan je u finale ušao kao blagi favorit s obzirom da je u regularnom delu sezone bio bez poraza, ali Zvezda je ipak bila najbolja kada je bilo najpotrebnije. 

Crveno-beli su bili bolji rival, nisu ponovili greške iz trećeg susreta, kad su posle sjajnog početka dozvolili Partizanu da preokrene. I ovoga puta Zvezda je bila dominantna u prvom periodu, koji je kao i u prethodnom meču dobila sa 25:14. 

Ali, crno-beli su odlično odgovorili u drugom setu. Uhvatio je Partizan ritam, bio je bolji rival, konstantno je imao prednost, ali Zvezda im nije dozvolila da se „odlepe”. U završnici domaći su čak prišli na poen zaostatka (21:20), ali je tim Vladimira Vasovića taj nalet izdržao i ubrzo je uspeo da izjednači - 25:22. 

Ipak, Zvezda je bila daleko bolja u trećem setu. Njihov dizač Buculjević imao je daleko više opcija, svi njegovi saigrači bili su vrlo raspoloženi, što nije bio slučaj u Partizanu. Njihov najbolji poenter tokom sezone Milija Mrdak je bio rovit, pa ga je Vasović zamenio Popovićem, ali ni to nije pomoglo crno-belima – 25:17. 

Vrhunac drame viđen je u četvrtom periodu. Činilo se da Partizan ide ka novom izjednačenju i taj-breku, ali se Zvezda nije predavala. Crno-beli su imali tri poena prednosti u završnici (21:18), imali su i prvu set loptu (24:23), ali im je popustila koncentracija u završnici. 

Sa druge strane, Zvezda je imala odlična rešenja u napadu, sjajno je servirala, blokirala u odlučujućim momentima, pa je zahvaljujući tome uspela da se vrati u igru. Drugu meč loptu za titulu ekipaDragana Kobiljskog je iskoristila, posle greške Majstorovića – 27:25.

2024 © - Vesti online