Nedelja 10.05.2015.
15:17
Tanjug, Srna

Putin i Merkelova se složili: Potrebna saradnja

Reuters
Angela Merkel položila vence sovjetskim vojnicima

- Dobro je što smo se danas sreli u Moskvi kako bismo razgovarali o bilateralnim odnosima između Rusije i EU i, naravno, o podršci teritorijalnom integritetu Ukrajine - rekla je Merkelova, naglašavajući važnost rešavanja postojećih problema diplomatskim sredstvima.

Nemačka kancelarka je istakla da je Nemačka iz svog gorkog iskustva naučila kako treba raditi, sarađivati i u komplikovanim situacijama, kao što je ova tekuća, i nastojati da se pronađu diplomatska rešenja.

Ona je zahvalila na mogućnosti da oda poštu poginulima u Drugom svetskom ratu.

- Za mene je bilo veoma važno što sam mogla da dođem ovde, kako bih mogla da na 70. godišnjicu Pobede odam poštu ljudima tadašnjeg SSSR-a koji su poginuli - istakla je Merkelova.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je rekao da problemi koji danas postoje u odnosima između Rusije i Zapada negativno utiču na odnose Moskve i Berlina, a da će Rusija nastojiti da ih reši i unapredi saradnju.

- Mnogo smo uradili da bi se odnosi između Rusije i Nemačke danas što uspešnije razvijali i mnogo smo postigli u tom pravcu - rekao je Putin tokom razgovora sa Merkelovom.

Predsednik Rusije je dodao da će Moskva nastojati da što pre ti problemi prestanu da vrše negativan uticaj na razvoj odnosa dve države.

2024 © - Vesti online